Υλικά (για 6 άτομα)
280 γρ. καλαμπόκι
2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα
15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και βρασμένες
χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.τ.γ. ξύσμα τζίντζερ
½ κ.τ.γ. πάπρικα ή τσίλι
Αλάτι
Ετοιμασία
1. Βράζετε και στραγγίζετε το καλαμπόκι και κόβετε τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
2. Αναμιγνύετε το χυμό του λεμονιού με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτετε το αβοκάντο.
3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τζίντζερ και την πάπρικα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια και τέλος το αβοκάντο με τη σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
280 γρ. καλαμπόκι
2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα
15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και βρασμένες
χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.τ.γ. ξύσμα τζίντζερ
½ κ.τ.γ. πάπρικα ή τσίλι
Αλάτι
Ετοιμασία
1. Βράζετε και στραγγίζετε το καλαμπόκι και κόβετε τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
2. Αναμιγνύετε το χυμό του λεμονιού με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτετε το αβοκάντο.
3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τζίντζερ και την πάπρικα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια και τέλος το αβοκάντο με τη σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.